Mi ez?

Mai kiemelt akciós termékünk:

inov-8 Race Elite 260 kétoldalas téli felső - aranyóra

A mai arany óra elkelt! A szerencsés nyertes, aki elsőként lecsapott rá: monogen

összehasonlít 29 900 Ft

Részletes kosár >> Kosár

A kosár üres

Összehasonlítás

NB cipő féláron akció

Kedvenc ASICS / inov-8 / Salomon / futócipőmet féláron megvehetem - akció!

Ha ezt az oldalt megtaláltad, akkor esélyed van 50%-os kedvezménnyel megvásárolni kedvenc inov-8/Asics/Salomon futócipődet!

A napi féláras cipőket, naponta újra cserélünk. Egy nap, egy pár cipő, adott méret, adott típus egy szerencsés leggyorsabb jelentkező

Silva Sec X fitneszpánt - aktivitás mérő

tudd a napi aktivitásod
5 990 Ft

cipőt ajánlunk terepfutóknak

Salomon Sense Ride 2 (férfi) futócipő (bordó)

25 990 Ft

összehasonlít

A hosszú élet ritka

Futócipő ápolás tisztítás - karbantartás - javítás

Futócipőnk igényli a tisztítást, a cipő is szereti ha tiszta és szagmentes. Sok a téves hiedelem és információ, mit kell és mit tilos a cipővel kapcsoltban tennünk, ha tisztán akarunk futni benne.

Hanwag Singati jakbőr bakancs (világosbarna)

jakbőr kívül - belül
65 900 Ft

Magazin

Fuss biztonsággal sárban, hóban, és jégen is!

2012. 12. 06. 13:03


Az őszi - téli körülmények nem éppen a legideálisabbak a szabadtéri futásra. A víz a sár, később a hó a jég, a hideg és a korai sötétedés mind ellenszenvessé tehetik akár az utcai, akár a terepi futást. A futás nem csak tavaszi, vagy nyári sportág. Késő ősszel és télen is éppúgy futhatunk, mint a meleg évszakokban, a különbség a futáshoz használt felszerelésben rejlik. Ebben a cikkünkben a téli futáshoz elengedhetetlen terepfutó cipőket ajánljuk - ezzel segítve, hogy télen is egészségesen, illetve sportosan élhess.

Jó cipőben téli futás is lehet örömteli

A futás legfontosabb kellékét a lábat is meg kell óvni a legkisebb sérülés veszélyétől is. A klasszikus futó vagy terepfutó cipők nem minden esetben teszik lehetővé a biztonságos sportolást, amikor a hó és a jég, vagy a nedves sáros talaj csökkenti a stabil tapadást. Aki letaposott hóban vagy jeges talajon futott már az tudja, hogy ott nem az számít, hogy milyen puhán érkezik a láb a talajra, hanem, hogy a talajra érkezés után a következő lépés biztonságos legyen. Ennek biztosítására Skandináv cégek olyan cipőket fejlesztettek ki, amik a biztos tapadást nagyméretű bordázattal és/vagy stoplival, annak a végében pedig egy 2-5 mm-es acél szöggel érik el.

Kényelmes tájfutó edző/versenycipő vagy téli szöges terepfutócipő

nagyobb képért kattints a képre itt is kattinthatsz

Az inov-8 sokunk kedvenc márkája. Kezdjük ezzel a téli futáshoz ajánlott lábbelik bemutatását. Az Oroc 340 és az Oroc 340 GTX egyaránt javasolható a téli havas-jeges terepre. A kombi gumistopliban lévő szöges talp segít a megfelelő tapadáshoz, legyen az jegesedés, laza talaj, vagy sziklás vizes terep. A GORE-TEX membrán a felsőrészben biztosítja, hogy a láb ne lehessen vizes illetve a téli havas edzések során a víztől a megolvadt hólé ne fagyassza el a lábat, és komfortos lehessen a futás a teljes edzésidőtartamban. A cipő fantasztikusan kényelmes és a tapadást a határozott stoplik és a szögek biztosítják.

Megvennéd? Itt találod a terméket:
inov-8 Oroc 340 szöges tájfutó cipő
inov-8 Oroc 340 GTX futócipő

A szögek megakadályozzák a láb megcsúszását és az ebből fakadó megbicsaklást, vagy egyéb sérüléseket. Sáros, havas, jeges terepen a stoplik nagy hatékonysággal segítik a futást oly módon, hogy a talajon határozottabban kapaszkodnak, lehetővé téve ezzel a csúszásmentes, biztonságos előrehaladást. A stoplik végébe szerelt szögek karomként kapaszkodnak a talajba. Nagy segítség ez a futók számára akkor is, amikor emelkedőn haladnak felfelé, vagy épp lejtőn lefelé. Meggátolják a visszacsúszást és a csúszásból fakadó ficamokat, rándulásokat. A másik fontos dolog a téli futásnál, hogy havas időben a cipőre rárakódó hó a láb melegétől megolvad és a klasszikus vászonborítású cipő azonnal átázik. Az összes ma kapható tájékozódási futásra alkalmas cipő ilyen felépítésű.

VJ Integrator High 2013VJ Irock

NordicGrip - egy új versenyző a piacon

A NordicGrip termékcsalád egyes modelljei a zord Észak dermesztő hidegében, extrém jeges terepen épp úgy helytálltak, mint a téli Oszló útjain. Próbáld ki te is! Ígérjük, nem fogsz csalódni! A fejlesztők gondoltak arra is, hogy nem feltétlenül akarunk megválni kedvenc cipőnktől akkor sem, ha az már nem biztosítja a kellő biztonságot. Ellenben már hozzánk idomult, s mi is a cipőhöz. Ezért a kínálatban a a szöges túrabakancs és futócipő mellett több, utólag a cipőre húzható csúszásgátló található. Használhatjuk edzéshez, versenyzéshez, de a hétköznapi városi körülmények között is. (Tudjuk, az illetékesek mindig felkészültek a télre, de talán nem baj, ha mi magunk is.)

szöges túrabakancsszöges futócipő

túrához futáshoz

2013-ban új taggal bűvölt az Icebug terepfutócipő-családja. A Spirit különleges talpkiképzése egyesíti magában a nagyon jó tapadást biztosító mintázat, s a jeges-csúszós terepen megszokott szöges futócipők előnyeit. Minimalista futócipő téli hónapokra a természetes futást előnyben részesítők számára.

Icebug Spirit2 olx
tájfutócipő
Icebug Spirit2 olx
tájfutócipő - női

Jó sportolást és egészséget kíván,

multiNavigator.hu csapata