Mi ez?

Mai kiemelt akciós termékünk:

Salomon Agile tank futótrikó - aranyóra

Hamarosan elérhető lesz ez a futótrikó akár 4.500Ft-al jobb áron! Csak ma, csak egy órán át Legyél te az első amikor elérhető lesz. Segítséget keress a Facebookon!

összehasonlít 5 990 Ft

Részletes kosár >> Kosár

A kosár üres

Összehasonlítás

NB cipő féláron akció

Kedvenc ASICS / inov-8 / Salomon / futócipőmet féláron megvehetem - akció!

Ha ezt az oldalt megtaláltad, akkor esélyed van 50%-os kedvezménnyel megvásárolni kedvenc inov-8/Asics/Salomon futócipődet!

A napi féláras cipőket, naponta újra cserélünk. Egy nap, egy pár cipő, adott méret, adott típus egy szerencsés leggyorsabb jelentkező

Silva Sec X fitneszpánt - aktivitás mérő

tudd a napi aktivitásod
7 990 Ft

Tavaszi okos nyeremény

Megnyerték a Garmin okosórát! márciusi akciónkban

Márciusban nyerj egy Garmin okosórát.
Csak vásárolj és a webáruházban rendeld meg. A sorsolás megtörtént a szerencsé nyertes megkapt az órát

A hosszú élet ritka

Futócipő ápolás tisztítás - karbantartás - javítás

Futócipőnk igényli a tisztítást, a cipő is szereti ha tiszta és szagmentes. Sok a téves hiedelem és információ, mit kell és mit tilos a cipővel kapcsoltban tennünk, ha tisztán akarunk futni benne.

Hanwag Singati jakbőr bakancs (camel)

jakbőr kívül - belül
73 900 Ft

Magazin

Forgács István inov-8 X-Talon 190 tapasztalatok

2011. 05. 05. 18:15


inov-8 X-Talon 190 tesztNagyobb képért kattintson a képre!A cipő, amint a nevéből is kiderül extra könnyű, mindössze 190 grammos, elég jelentős méretű kapaszkodó bütykökkel. A csillapítása minimális, de mivel terepfutó versenycipőről van szó, így nem is nagyon elvárás. Nekem normál szélességű lábfejem van, arra tökéletesen illeszkedik, nem volt olyan érzésem a befűzést követően, hogy ide-oda fog csúszkálni a lábam benne (futás közben ez be is igazolódott, fixen fogta a lábfejem).

A cipőt "féláras" akció keretén belül 2011. április 28-án vettem át a boltban. Az első próbára kiváló alkalomnak kínálkozott a hármashatár-hegyi repülőtéren megrendezett terepfutó verseny. Én a félmaratoni távon indultam.A verseny előtti, illetve a versenynapon is borús, esős időjárás volt, így a távon váltakozott vizes fű, sáros út, sáros-vizes kövekkel tarkított út, illetve mély sáros dagonyás út is. Ennek megfelelően jó alkalom volt letesztelni az inov cipők azon tulajdonságát, hogy a speciális anyag-összetételű, illetve kiképzésű talpnak köszönhetően nagyon stabilan, csúszásmentesen lehet futni esős időben is. Tapasztalatom szerint az előbbi állításnak maximálisan eleget tesz a cipő, a verseny folyamán egyszer sem kellett amiatt visszavennem a tempóból, mert félő volt, hogy megcsúszom, az elejétől kezdve minden talajtípuson stabilan, jó tempóban (saját magamhoz mérten) tudtam futni. Különösen feltűnő volt a cipő előnye a sáros, esetenként köves meredek lejtőkön, ezeken a részeken a hasonló futótempóval rendelkező sporttársakhoz képest jelentős sebességkülönbséget tudtam elérni.

Amire nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetnem az a fokozatosság, nem biztos, hogy 21 kilométeren kellett volna először kipróbálni a cipőt. Szerény véleményem szerint, mivel ez a cipő másfajta futó stílust igényel (az alacsony sarokrésznek köszönhetően), a talp sarokrésze elég sokszor nem is érintkezik a talajjal, ezért szoktatni kell hozzá a lábizmokat, főleg a vádlikat. Nálam a szoktatás hiánya 17 kilométernél egy görcs formájában, illetve a verseny végeztével a teljesen "beállt" vádlival jelentkezett. Legalábbis én ennek tudom be, mivel félmaratoni távon nem igazán voltak még hasonló problémáim.Nagyobb képért kattintson a képre!
Összességében nagyon elégedett vagyok a cipővel, érzésem szerint a régi terepfutó cipőmhöz képest akár percekkel is gyorsabb tudtam lenni. Profi futók és a hozzám hasonló amatőr futogatók is biztos megtalálják benne a számításukat.Jó futást mindenkinek!

Forgalmazói megjegyzések:

A fűzés technika itt található képekbenképre kattintva nagyíts!
Ha szeretnél többet tudni a partnerárról kattints ide!