Mi ez?

Mai kiemelt akciós termékünk:

Silva Cross Trail 5X fejlámpa - aranyóra

A mai arany óra eltelt! Nézz vissza holnap kedvenc termékedért, hogy elsőként a tied lehessen!

összehasonlít 36 990 Ft

Részletes kosár >> Kosár

A kosár üres

Összehasonlítás

Mit rejt a cipősdoboz?

Kedvenc ASICS / inov-8 / Salomon / futócipőmet féláron megvehetem - akció!

Ha ezt az oldalt megtaláltad, akkor esélyed van 50%-os kedvezménnyel megvásárolni kedvenc inov-8/Asics/Salomon futócipődet!

A napi féláras cipőket, naponta újra cserélünk. Egy nap, egy pár cipő, adott méret, adott típus egy szerencsés leggyorsabb jelentkező

A bringásoknak télre

Tacx Flux 2 Smart Trainer

Méret: 670 x 642 mm, 460 mm magasság

Felhasználási terület: beltéri kerékpáros edzés

Listaár: 339.900 Ft

Kedvezmény: 50.000 Ft

289 900 Ft

Regisztrálok

A futócipőt áploni is kell

Futócipő ápolás tisztítás - karbantartás - javítás

Futócipőnk igényli a tisztítást, a cipő is szereti ha tiszta és szagmentes. Sok a téves hiedelem és információ, mit kell és mit tilos a cipővel kapcsoltban tennünk, ha tisztán akarunk futni benne.

Letölthető útmutató

Magyar nyelvű használati útmutatók Garmin készülékekhez

A Garmin termékek magyar nyelvű használati útmutatói pdf formában letölthetők. Cikkünkben csoportosítva megtalálod ezeket a termékeket, és a letöltéshez vezető linket

hasznos tanácsok

Futócipő választás profi módon

Úgy döntöttünk egészséges életet élünk. Mostantól heti rendszerességgel futunk. Futócipőre ehhez, nincs is szükség csak lábra.
de azért egy jó futócipő javíthatja a futás élményt.

Mire érdemes odafigyelni ha futócipőt választunk.

Garmin Instinct Graphite GPS-es sportóra

Katonai szabványt is kibír
78 900 Ft

Webáruház

Garmin Fenix 7... Fenix 7X... EPIX 2 Tactix 7 Enduro 2 - csere kupon

Termék raktáron | Rendelési útmutató

Ingyenes

összehasonlít Értékelés
A termék szállítási költsége 1.500Ft, vagy költség nélkül átvehető üzletünkben, versenyen.

Termék paraméterek

Listaár: 262.000 - 449.900 Ft (€ 699 - € 1250 )
Partnerár: nézd meg a termékadatlapon
Óra méret: 42mm, 47mm, 51,mm
Kijelző típusa: érintőkijelzős, TFT vagy AMOLED
Óraüveg típusa: Gorilla glass / edzett kristály üveg / zafír - bármelyik
Akkumulátor: 230, 250, 430 mAh lithium polimer tölthető - de lehet kicsit növelnek tpíuspnként
Üzemidő: lásd a táblázatban
Vízállóság: 10 ATM - 100m és MILSTD-810
Navigáció / térkép: Előre betöltött topo-, sí- és golftérképek és egyéb spec. térképek
GPS vevő típusa: multi GNSS vagy multi-band
Memória: beépített 16 - 32GB
Szívritmusmérő: 4. generációs Elevate optikai pulzoximéterrel
Gyorsulásmérő: szenzor van benne, lépésszám és futásdinamika mérés
Barometrikus magasságmérő: van 0.1hPa érzékenység
Iránytű: 3 tengelyű, mágneses beépített
Automatikus útvonaltervezés (fordulóról-fordulóra): van (arra alkalmas TOPO térképeken)
Futásdinamika - mérés: igen dynamic Pod és HRM PRO kompatibilis
Kijlezővédő fólia méret: 36, 38, 41 mm, típustól függően
Garancia: 3 év magyar importőri
Cikkszám: lásd a termékadatlapokon
GarminPay: igen
Zenelejetszás : Igen
Láthatóság: 7X verziókon LED lámpa piros és fehér fény
Hang: Nincs telefonálsára és hangutasításra alkalmas szolgáltatás
Várható érkezés: nézd meg a kiszemelt óránál, hogy állunk készletileg, vagy hívj
Válaszd ki melyik órádat szeretnéd beszámíttatni
új óra vásárláshoz beszámmíttatnám a régit

Termék ismertető

Nem csak megveheted az új Fenix 7, Fenix 7S, Fenix 7X vagy epix 2 órádat, de a régi órádat beszámítjuk, hogy jobban érezd magad.
A legördülő listából jelezd felénk milyen órád van amit beszámítatnál az új okosórádba.

Az új FENIX7... FENIX 7S.., és FENIX 7X .... valamint az EPIX 2 okos és sport órák a Garmintól. Az órákon van néhány igencsak jónak mondható és már talán többek részéről elvárt funkció ami jobbá és kényelmesebbé teszi a használatukat.

olvasd el a spekulációkatAz óráról korábban már spekuláltunk mi várható. Egészen jól megtippeltük a dolgokat.

Érdemes összehasonlítani mik valósultak meg belőle


De térjünk vissza a csere dologra, ha nagyon gondolkodsz a cserén nézzük mire számíthatsz:Nézzük a paramétereket:
nagyobb képért kattints a képrenagyobb képért kattints a képre


Az órák fizikai mérete nem változott maradt a jól megszokott méret hármas, a S mint slim vagy small női csuklóra, a normál ami most nagyobb kijelzőt kapott mint a régi azaz a kijelző üveg méretét jobban kihasználták, majd a legnagyobb méretű órában a hasznos kijelzőméret maradt, a solar cella mérete szélesebb lett ami a káva és a lünetta méretét csökkentette azaz, ezek vékonyodtak jobb lett a méret kihasználás. Minden óraméretnél javult a fizikai méretben a kijelző és a napcella hasznos méreteinek aránya. A fenix 7 és epix 2 esetén a kristályüveg vagy zafírüveg mérete 39.5mm lett a korábbi 37.5mm-ről a hasznos kijelző méret 2.54mm-el nagyobb átmérőt kapott, míg a lünetta és a kijelző között elhelyezkedő dísz szerepet kitöltő káva minimálisra csökkent. A fenix 7X esetén a korábbi 6X-es 40.5mm óraüveg átmérőről 43mm -re nőtt, a hasznos kijelzőméret nem változott, de a solarcella szélessége nőtt, míg a helyet kitöltő kávából kisebb sáv lett.

Nézzük, az üvegek anyagát ellenálló képességét:

nagyobb képért kattints a képrenagyobb képért kattints a képre
Az órán a klasszikus edzett kristályüveg és a karcálló zafír üveg is megtalálható, azaz amelyik óra zafír üveges azon a solar cella energia rásegítés van, az alap órák a 7 és 7S méretben valamint van olyan solarcellás óra is ami csak a klasszikus kristályüveget kapta. Az epix 2 már nagy fényerejű, nagyobb felbontású AMOLED kijelzővel bír, amiből van gorilla glass és zafír kivitel is. Mindegyik óraüveglap sík, így merev, edzett üvegfólia is rakható rá védő rétegnek. Epix 2 óra solar cellás töltésrásegítést nem kapott. A fenix 7X minden verzióban napcellás energiatámogatással bír és vagy edzett kristályüveg vagy zafír karcálló üveglappal bír.

A nagy újítás a pozíció mérés pontossága:
nagyobb képért kattints a képrenagyobb képért kattints a képre
A korábban már a kézi outdorr GPS-ekbe alkalmazott és nagyobb pontosságot elérő Multi-Band pozíciószámítási algoritmus, ami többfrekvenciás, többcsatornás elven az eddigi visszaverődő vagy pontatlan jelek által mért kilengéseket minimalizálja, ezáltal amikor egyenesen futunk vagy bringázunk azt egyenes vonalban rögzíti így a távolságmérésből vagy tempó és sebességmérésből adódó többlet pontatlanságok csillapodnak és a jelkisodródás eltűnik, ha bekanyarodunk akkor ott kanyar van és nem nagy ívű kanyar. A mérésről egy lentebbi mérés alapján kirajzolt nyomvonal összehasonlítást lehet látni. Ezen pozíciószámítási algoritmust a zafír üveges változatok kapták meg akár 7S, 7, vagy 7X változatban de ugyanez igaz az EPIX2 esetén is.

Az órák üzemideje, megnövekedett: nagyobb képért kattints a képrenagyobb képért kattints a képre
Ami további fejlődés a korábbi változathoz képest, hogy az új processzor képes gyorsabban végezni a korábbi műveleteket és a nagyobb számítást igénylő műveletekkel is elbír miközben fogyasztása jobb lett. A napcellák szélessége is változott és nagyobb lett, ezáltal a cellák felületének 4-5 szörös növekménye illetve napcellák hatékonysága akár 30%-os rásegítést is elér, sőt az 7X változatnál képesek vagyunk olyan beállítást is eszközölni, amikor egy feltöltés mellett ha napi 4-5 óra megfelelő napsütést kap az óra akkor akár egy év plusz egy napot is elmegy.. Ez azt eredményezi, hogy a mostani 7S változat a korábbi 6 változatnál jobb üzemidőket produkál és a 7-es méret a korábbi 6X változat üzemidejét is felülmúlja, míg a7X változat a korábbi ultrafutásra tervezett enduro üzemidejét is felül múlja.

Az órákon megszokott térképek: nagyobb képért kattints a képrenagyobb képért kattints a képre
A hetes szériába minden óra képes a részletes TOPO activ térképeket kezelni, van amelyik órára előre feltöltött térképek vannak azon órák memóriája 32GB és vannak amikre a felhasználó dönti el melyik régió térképét kívánja feltltenni ami a garmin express segítségével számítógépről lehetséges. Természetesen további speciális kompatibilis túra hajós vagy golf és sí térképek feltöltése szintén engedélyezett. Az arra alkalmas térképeken az útvonaltervezéssel navigálás kivitelezhető és most már az érintőkijelzővel a térképen mozgatás, keresés kicsinyítés nagyítás könnyebbé válik.

Régi órádat beszámítjuk új óra vásárláskorRégi órádat beszámítjuk új óra vásárláskor

Új szoftveres okosságok amik hasznosak nagyobb képért kattints a képrenagyobb képért kattints a képre
Az órában akad néhány újdonság is amik a korábbi hatos szériában még nem voltak, ilyen a STAMINA valós időben, azaz az óra képes arra, hogy edzés előtt alatt és után megmondja mennyi energiánk állóképességünk van maradt még, illetve sportolás versenyzés közben, jelzi a pillanatnyi állapotunkat, hogy mennyire lőttük túl a kivitelezést az elvárt teljesítéshez képest.

Az alvásfigyelés és a stresszfigyelés nagyobb fokú figyelmet kapott így lehetőségünk van a teljes napos és éjszakás monitoring után egy pillanatnyi egészségügyi állapotra rákérdezni amit három faktorban megjelenít. ez egy 2 perces mérés és utána kiderül az adott napszakban hogyan is állunk.

Az órák közül még az X-es sorozat kapott egy fehér és piros fényű ledes világítási lehetőséget ami éjszakai futásnál lehetőséget ad a látahtóság így abiztonság os észlelhetőségre autósoknak motorsoknak és a lovaskocsiknak. Olyan fényt is képes kibocsátani ha a karunk lendül előre akkor fehér fény, ha hátra akkor piros fényt bocsát ki. A lámpa annyira erős, hogy a kulcslyukat megtaláljuk, az olajszintmérő pálcát ellenőrizzük, de ha elejtettünk valamit a földön töksötétben azt is megtaláljuk, de ha lassan kocogunk akkor még a lábunk előtti felületet is bevilágítja.

Szóval kérdéseket fel lehet tenni az új termékkel kapcsolatban, lásd alább. de inkább az a kérdés, ha le akarod cserélni régi megszerettet órádat a legújabbra, akkor mit akarsz tenni?

Mi segítünk ebben is. Ha a multiNavigátor futók terepfutók boltjában vásárolod meg a legújabb csodaórádat, akkor a régi harcostárs órádat beszámítjuk és annak értékesítését szervizelését ránk bízhatod. Ha a fenti kosarat mint kupont kiválasztod és befoglalod, elsőként kapsz értesítést arról, hogy érkezett az új órából, és a vásárláskor a régi órádat beszámítjuk, ha kell szervízeljük és eladásra alkalmassá tesszük, de mi fogunk vele foglalkozni neked csak az új órát kell megtanulni hozzászokni és használni.

Ez neked:

A fenti kosárba csak egy típust enged berakni a rendszer, ha több óra is van a családban akkor több kosarat kell csinálj, esetleg még annyit tudsz tenni, hogy kiválasztod a legördülő listából az egyiket és a mikor kitöltöd a rendelési/foglalási űrlapot akkor a megjegyzés rovatba beírod a többi öt másik órádat is.

Kinek melyik

Mit is várhatunk el egy új Garmin csúcskategóriás okos is és sportos is órájától?

Az alábbi kép azonos időben, azonos helyen futás kertes házak közt, Garmin Forerunner 745 balkéz és GPSMAP 65 jobb váll, mellényben.
Nagyításhoz kattints a képreNagyításhoz kattints a képre

A képen kivehető mennyivel simább a nyomvonal a Multi-Band méréssel és a pontossága is kiváló a 2.600 méteres körön +/- 10 méteres eltérés körönként ami 1%-on belül van, FR 745-el általában +/- 20-40m. Ezt a chipset-et és mérési eljárást várjuk az új Fenix 7 családban.

Nagyításhoz kattints a képreNagyításhoz kattints a képre

A fenti kép egy Garmin Forerunenr 745 által mért tempó diagramm (GNSS méréssel) azonos időben és az alsó pedig a GPSMAP 65 Multi-Band sebességmérésével. A különbség, hogy a Forerunner 745 másodperces mintavételezése 2 másodperces a valóságban mert a Garmin így oldotta meg a simítást, míg a GPSMAP 65 mintavétele 1 másodperces valóságban és nincs simítás. Ha a Multi-band belekerül a Fenix 7 családba akkor matematikailag biztos, hogy kisimitják a sebességértékeket, a kérdés, hogy az órán a tempó megjelenés valós időben mennyire lesz lemaradó vagy kilengő. A jelen óra típusoknál a jel inkább lemaradó mert simítva van a nagyobb és kisebb kilengésektől és azt tudjuk, hogy lassabban reagál a sebességváltozásra.

Guttmann Zoltán - szerző - ha nem értesz valamit az elérhetőségek bármelyikén kérdezz, segítek!

Ha szeretnél többet tudni a partnerárról kattints ide!